Pătrunjel tocat pentru iarnă – 3 metode de a îl păstra

Bună, dragi mămici și gospodine! Pentru că din păcate suntem deja în luna august și vara se apropie de sfârșit, a venit momentul să ne gândim la ce ne-am dori să congelăm pentru iarnă. Eu îmi doresc să pun la păstrat pentru iarnă, pătrunjel tocat (printre altele, evident!). De câțiva ani încoace a început să îmi placă pătrunjelul tot mai mult. Îmi aduc aminte că nu îmi plăcea deloc să văd pătrunjel tocat în mâncare, mai ales când eram mică. Însă cu timpul mi-a venit mintea la cap :)) și îmi place șă îl folosesc destul de mult, la aproape orice fel de mâncare.

În primăvara acestui an, am plantat 2 rânduri de pătrunjel cu frunză creață, 2 rânduri pătrunjel de rădăcină și un rând pătrunjel de frunze, soiul clasic să îi spunem. Am folosit din el de cum a răsărit, tot timpul luam din grădină și îl foloseam proaspăt la mâncare. Îmi place foarte mult mirosul de pătrunjel proaspăt tocat! :) .

pătrunjel tocat

Pentru a mă putea bucura de pătrunjel și pe timpul iernii m-am gândit să caut soluții cât mai practice pentru a îl păstra. Prima și cea mai simplă metodă este cea de a îl pune pur și simplu la congelator în pungi.

Cea de-a doua metodă și cea mai drăguță din punctul meu de vedere este congelarea lui în ulei de măsline, pus la congelator în forme pentru gheață.

Cum se face? Foarte Simplu! Am pus în forme pătrunjelul tocat peste care am adăugat puțin ulei de măsline, și l-am pus la congelator pentru aproximativ 6-8 sau puteți să lăsați și peste noapte. După ce s-au întărit suficient, le puteți scoate din formă și pune în pungi sau într-o caserolă cu capac. Vă spun că este foarte bună metoda, nu se lipesc între ele prea tare, puteți scoate cu ușurință doar câteva bucăți. Așa arată “cubulețele” mele cu pătrunjel tocat. Nu-i așa că sunt tare drăguțe? Ți-e mai mare dragul să le folosești!

pătrunjel tocat

Cea de-a treia metodă de păstrare a pătrunjelului care mi-a atras atenția este în borcan, cu sare. Această metodă nu este încă testată de mine însă zilele următoare o să pun și eu pătrunjel cu sare. Sunt curioasă dintre toate cele 3 metode, care va păstra pătrunjelul cât mai proaspăt și aromat.

Poate veni iarna acum, dacă am pătrunjel la păstrare. Glumesc…mai bine să nu se grăbească, pentru că eu sunt iubitoare de vară și de căldură.

Voi ce metode de păstrare a pătrunjelului aveți? Ce verdețuri și legume mai obișnuiți să congelați pentru iarnă?

Sper că v-a fost de ajutor acest articol. Vă pup și ne auzim data viitoare! :)

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o