Kangoo Jumps vs Cycling – Fitness cu plăcere

Hello, fete dragi! Dacă nu știți ce să alegeți între Kangoo Jumps vs Cycling voi încerca eu astăzi  să vă spun câteva cuvinte despre fiecare în parte, din experiența mea, iar concluziile o să le trageți singure. Înainte de toate, trebuie să recunosc faptul că niciodată nu m-am agitat eu prea mult cu sportul, însă anul acesta în ianuarie m-am prezentat la sala de fitness pe data de 5, fix după sărbători, foarte hotărâtă. Simțeam nevoia de puțină mișcare iar corpul meu avea nevoie de unele îmbunătățiri.

Kangoo Jumps vs Cycling

Kangoo Jumps vs Cycling

Să vedem, pentru început câteva beneficii pentru fiecare:

Kangoo Jumps

  • dezvoltă musculatura şi îţi conturează silueta în mod natural
  • reduce rapid şi în siguranţă grăsimea
  • previne problemele cardiovasculare
  • induce o stare de bine (combate depresia) şi reduce stresul ( ooohh, da!!! întrebați-l pe soțul meu de câte ori am venit acasă de la Kangoo Jumps țopăind, și am continuat săritul prin casă de una singură, fără ghete încă vreo jumătate de oră după antrenament! )
  • încetineşte procesul de îmbătrânire
  • îmbunătățirea nivelului de colesterol și trigliceride

Cycling-ul:

  • ajută inima și plămânii să își mențină sănătatea și îmbunătățește circulația sanguină
  • reduce problemele cardiovasculare
  • îmbunătățirea nivelului de colesterol și trigliceride
  • arderea caloriilor( în 60 de minute de cycling  se ard până la 700-800 de calorii
  • rezolvă problemele legate de somn ( cred și eu că dormi buștean după o oră de pedalat în ritm alert)
  • ajută la scăderea în greutate

Buun! Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile celor două, acum să vă spun care a fost experiența mea cu ele! :) Am început cu o lună de cycling cu antrenamente de două ori pe săptămână.  A fost super greu la început (norocul începătorului- antrenorul ne-a dat voie să facem în ritmul nostru 2-3 ședințe, nu neapărat să ținem pasul în totalitate cu ceilalți care făceau cycling de luni bune, dacă nu chiar ani). Am avut febră musculară de nu mă puteam ridica din pat după prima ședință, dar și asta trece cu timpul. De simțit tot o să o simți, că doar lucrează mușchii, dar o să fie suportabilă. Efortul mi se pare mare dar pe măsură ce trece timpul te obișnuiești iar rezultatele nu întârzie să apară.

După o lună de cycling se vede o îmbunătățire a aspectului pielii și al celulitei (dacă sunteți printre “fericitele” posesoare, ha-ha!), câteva kilograme în minus, cam 2-3 (asta dacă aveți grijă și la ceea ce mâncați, nu vă culcați pe o ureche că pedalați la cycling de zor o oră întregă, iar când ajungeți acasă dați iama la frigider și vă serviți cu tot ce prindeți- așa nu o să prea funcționeze), abdomen mai bine definit (asta pentru că după antrenamentul propriu zis de cycling, antrenorul de fitness ne punea la 10 minute de abdomene, diverse tipuri) și nu în ultimul veți simți o stare generală bună. După prima lună de cycling am simțit totuși nevoia vrut să diversific activitatea și să merg la Kangoo Jumps, sau să le fac pe amândouă, în paralel. A fost foarte simplu, pentru că era deja gândit un pachet Kangoo Jumps vs Cycling, deci la fix. Am început din luna a doua, cu două antrenamente de Kangoo Jumps pe săptămână și unul de Cycling. Pentru prima ședință de Kangoo am avut mari emoții, deși îmi plăcea la maxim ideea de țopăială pe ghete, nu știam dacă o să mă descurc sau nu. Am început ora cu încălzirea, după care…am început. Coregrafia de la prima ședință a fost ușoară, mișcările le-am prins repede daaar după primele 5 minute îmi ziceam în sinea mea “Ooohh, nu! Vreau înapoi la cycling :)) ” Am reușit totuși să nu mă opresc, m-am străduit cât am putut (pentru prima ședință) să fiu în sincron cu fetele și la sfârșitul orei, eram cea mai încântată!!! Era așa cum îmi imaginasem- Kangoo Jumps e suuuper!  :X  Efortul nu e așa mare ca la cycling, tot ceea ce trebuie să faci e să prinzi pașii, apoi trebuie doar să dansezi pe ritmul muzicii. La fel ca cycling-ul (probabil din cauză că totul se desfășoară pe muzică), îți dă o stare de bine, de veselie de mergi acasă țopăind după antrenament :D .

Concluzia mea finală este că Kangoo Jumps este mai distractiv în timp ce la cycling simți efortul mai tare. În rest amândouă sunt sporturi frumoase care au beneficii atât pentru sănătate cât și pentru forma fizică, deci nu pot spune neapărat că îmi place mai mult unul sau altul (e clar că sunt diferite) și tocmai de aceea am ales să le practic pe amândouă simultan.

Sper că v-a ajutat comparația mea Kangoo Jumps vs Cycling, iar dacă aveți întrebări și vreți să aflați ceva anume de la mine în legătură cu acest subiect aștept să îmi scrieți. Pupici !  :*  :*   :*

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o