Plaje din Sithonia care ne-au plăcut cel mai mult

Bună, dragilor! Pentru că vara e atât de aproape m-am gândit să vă povestesc puțin despre câteva plaje de pe brațul Sithonia din Halkidiki, pe care noi le-am vizitat în ultimii ani și ne-au plăcut cel mai mult. Brațul Sithonia este un loc minunat pentru cei care iubesc soarele, plajele încântătoare și apele cristaline ale mării. Ceea ce este bine de știut este faptul că aproape toate plajele de pe brațul Sithonia oferă intrări line în mare, apele sunt de un albastru ireal, iar nisipul este fin!

Există o mulțime de plaje, una mai frumoasă ca alta în această zonă, dar nu numai. Grecia cu totul este o splendoare :X !!! Aș spune că noi am văzut destul de puține plaje de pe brațul Sithonia, comparativ cu numărul lor total. Printre ele se numără Neos Marmaras (cea mai des frecventată de noi), apoi Kalamitsi, Lagomandra, Vourvouru, Korakas din Toroni, Porto Carras, Portokali. Unul din motivele pentru care nu am văzut atât de multe plaje este faptul că primele zile de concediu le petrecem de fiecare dată exact unde suntem cazați. Soțul meu conduce până în Grecia fără pauză. Oprim doar pentru a alimenta mașina, moment în care coborâm și noi pentru a merge la toaletă și a ne dezmorți puțin. Primele 2-3 zile de concediu sunt de revenire după un drum așa lung și de încărcare a bateriilor după un an…solicitant!

plaje din Sithonia - Neos Marmaras

Al doilea motiv?! Nouă dacă ne place într-un loc, acolo rămânem! Așa s-a întâmplat până și cu luna de miere, în 2010. Planul era să ajungem undeva pe o insulă grecească. Odată intrați în Grecia, ne tot “loveam” privirea de indicatorul Paralia Katerini. Această stațiune era una foarte la modă pe atunci și era și îndrăgită de noi! Vă dați seama că ni s-a făcut dor de ea și am hotărât să îi facem o scurtă vizită. Am decis să ne luăm cazare 2 nopți în Paralia, timp în care să ne gândim spre ce insulă ne vom îndrepta. Doar că…pleacă dacă mai poți! Atât de bine ne-am simțit acolo, încât am zis ok, asta e luna noastră de miere! ;;)

Acum, să ne întoarcem la superbele plaje din Sithonia. Dintre toate cele enumerate mai sus, trei sunt preferatele noastre: plaja din Neos Marmaras, plaja Korakas din Toroni și ultima dar nu cea din urmă, Kalamitsi!

Neos Marmaras, plaja centrală

Neos Marmaras este stațiunea noastră de suflet. Am fost pentru prima dată în Neos, când băiatul cel mare avea 1 an și 3 luni. Pe terasa hotelului de acolo a făcut primii pași. Ne leagă mult prea multe amintiri frumoase de acest loc! Plaja din Neos Marmaras este plaja centrală a stațiunii și este localizată în partea de sud a orașului. Este o plajă lungă de aproximativ 2 kilometri, formată din nisip fin. Are multe zone amenajate cu umbrele și șezlonguri dar se găsesc și zone de plajă liberă unde îți poți pune prosopul. Intrarea în apă nu se face brusc, iar apa este călduță.

Toroni, plaja Korakas

Plaja Korakas din Toroni este o plajă mai mică și mai liniștită, situată la baza unui deal pitoresc. Are o vedere spectaculoasă asupra mării. Intrarea în mare este lină iar apa este limpede, nisipul fin. Atmosfera este relaxantă și prietenoasă.

plaje din Sithonia - Paralia Korakas Toroni

Plaja din Kalamitsi

Plaja Kalamitsi se situează mai departe de Neos Marmaras, la o distanță de aproximativ 25 de kilometri la sud. Este o plajă mai puțin aglomerată și mai liniștită. Acest lucru o face destinația ideală pentru cei care își doresc o experiență mai intimă. Intrarea în mare este ușoară și lină, iar apa este cristalină și răcoroasă. Nisipul este fin, de culoare albă Pe plajă există și câteva taverne tradiționale unde se pot savura mâncăruri locale și băuturi răcoritoare.

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o