Ceai alb cu șofran – specialitate grecească

Bună, fetelor! Vă plac ceaiurile? Dacă da, vă invit la o ceașcă de ceai alb cu șofran, o specialitate grecească pe care nu ai cum să nu o adori, odată ce ai încercat-o. În Grecia, țara noastră de suflet am descoperit o mulțime de lucruri bune printre care această specialitate cu brânză feta, săpunurile cu ulei de măsline și cu siguranță mai avem o grămadă de descoperit.

Ceaiul alb cu șofran a devenit preferatul nostru și vă spun sincer că nu știu dacă ați mai întâlnit un ceai atât de special și aromat cum este acesta. L-am cumpărat pentru prima dată acum 2 ani din Halkidiki, Neos Marmaras din piața lor volantă. Despre câte alte bunătăți se găsesc în această piață trebuie un articol separat, căci altfel ne abatem rău de la subiect :)) .

Anul trecut am fost iar în Neos Marmaras care a devenit a doua noastră casă (pur și simplu este minunată stațiunea) și am mers la piață să căutăm ceaiul cu șofran. Am luat 10 pachete în total dintre care doar 5 au fost cu șofran pentru că am fost tentați să încercăm și alte sortimente. Toate au fost faine, cu aromă plăcută, dar cel cu șofran este fără îndoială cel mai bun. Problema este că imediat se face 1 an de când am fost în Grecia, ceaiurile s-au terminat și nu știm anul acesta dacă ajungem, cu pandemia asta… :(

Ceai alb cu șofran

Înainte nu știam prea multe despre șofran, știam doar că este mai rar întâlnit și că este scump. După ce am citit pe pachetul de ceai, câteva dintre beneficiile șofranului m-am documentat mai bine și am rămas impresionată :) . Sunt foarte fericită că am găsit ceaiul acesta, mai ales acum că îi cunosc beneficiile, îl consider și mai special.

Pe pachetul de ceai cam scrie așa: Combinația de ceai alb și șofran creează o băutură minunată care are efecte anti-cancer și antioxidante. De asemenea stimulează sistemul imunitar, reduce stresul și are multiple beneficii anti-îmbătrânire. Acestea sunt doar câteva, dacă dați un search pe Google, veți găsi mult mai multe.

Ceai alb cu șofran

Ceaiul costa anul trecut 3.50 euro, pachetul are 30 de grame. Am încercat să îl caut online dar nu am găsit varianta asta. Le place și celor mici, David în special îl savurează cu mult entuziasm. Dacă nu ajungem anul acesta să luăm ceai și ni se va face prea dor de el, poate vom încerca alte variante pe care le găsim în țară, până când vom putea din nou ajunge în Neos Marmaras.

Voi ce ceaiuri preferate aveți? Ați încercat vreo variantă de ceai cu șofran?

Dacă cumva consumați un ceai cu șofran care credeți că l-ar putea înlocui pe acesta pentru o vreme, v-aș ruga tare mult să îmi lăsați recomandările voastre în comentarii.

Vă pup! Ne auzim data viitoare! :)

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o