Trei uleiuri vegetale cu efect cicatrizant

Când vine vorba de îngrijirea pielii, uleiul vegetal este cel mai bun și versatil produs. Având proprietăți medicinale și cosmetice remarcabile, uleiurile naturale penetrează eficient pielea, livrându-i ingrediente vegetale pure. Uleiurile vegetale au o dimensiune moleculară foarte mică, ceea ce înseamnă că ingredientele lor curative sunt ușor absorbite de piele.

Trei uleiuri vegetale cu efect cicatrizant

Cicatrizarea pielii este procesul natural prin care țesutul cutanat se vindecă în urma unor leziuni, precum bătăturile, acneea, iritațiile sau dermatitele de contact. Cicatricile apar doar atunci când pielea a suferit agresiuni la nivelul dermei și nu doar al epidermei.

Pentru o regenerare cât mai rapidă și estetică, fără durere este nevoie de un produs de cicatrizare eficient și sigur. Ce poate fi mai sigur și eficient decât un ulei 100% natural, potrivit pentru orice tip de piele, care nu are efecte secundare.

Mai jos, vă prezint trei uleiuri vegetale cu efect cicatrizant puternic.

uleiuri vegetale cu efect cicatrizant
uleiuri vegetale cu efect cicatrizant
  1. Uleiul de Cătină

Uleiul de cătină este unul dintre cele mai folosite uleiuri vegetale în tratamentele naturiste și cosmetice, datorită proprietăților sale terapeutice. Uleiul de cătină este bogat în carotenoide și serotenină, substanțe ce au un rol important în protejarea organismului împotriva infecțiilor și în vindecarea rănilor sau a cicatricilor.

Cu un conținut bogat în grăsimi sănătoase și acizi omega, uleiul de cătină menține funcțiile celulelor pielii și echilibrul hidro-lipoproteic și stimulează regenerarea celulară. Uleiul de cătină este o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi vitamina E și betacaroten, care combat ridurile, au rol esențial în refacerea colagenului și în cicatrizarea rănilor de orice tip.

Aplicat în mod regulat pe piele și ten, uleiul de cătină tonifică, hidratează și regenerează pielea uscată, vindecă leziunile și cicatricile provocate de acnee, de arsuri termice sau chimice.

Se poate folosi ca atare, aplicat pe față și pe corp, în combinație cu alte uleiuri naturale sau ca ingredient în măști și creme naturale preparate acasă sau cumpărate din comerț.

  1. Uleiul de gălbenele

Uleiul de gălbenele este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru cicatrizarea pielii. Este eficient în tratarea erupțiilor cutanate, a eczemelor de orice tip și a pielii uscate și deteriorate. Din acest motiv, uleiul de gălbenele este un ingredient de bază în majoritatea tratamentelor naturiste. Uleiul de gălbenele se obține prin macerarea florilor de gălbenele în ulei de soia, ulei de floarea soarelui, etc.

Bogat în flavonoide, carotenoizi, vitamina C, acizi grași (lauric, miristic, palmitic), uleiul de gălbenele aduce foarte multe beneficii pielii:

  • Grăbește vindecarea, calmează și repară pielea datorită puternicelor proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antibacteriene.
  • Excelent cicatrizant, reduce iritațiile, roșeața și mâncărimile.
  • Stimulează producția de colagen, protejând tenul de îmbătrânirea prematură.
  • Hidratează și emoliează pielea, fiind recomandat pentru persoanele cu tenul uscat, sensibil, deshidratat și cuperozic.
  • Ideal pentru pielea sensibilă a copiilor.

Uleiul de gălbenele se poate utiliza:

  • aplicat pe piele ca atare
  • ca ingredient în orice fel de creme cosmetice
  • combinat cu ulei de macadamia, ulei de germeni de grâu și ulei de măcese pentru masaj
  • ca ingredient în ulei de plajă
  • ca ingredient în creme de scutece
  1. Uleiul de neem

Uleiul de neem este obținut prin presarea la rece a fructelor și semințelor copacului de neem. Culoarea sa variază, de la maro deschis la maro închis, în funcție de metoda de prelucrare. Uleiul de neem are un conținut foarte bogat în antioxidanti si vitamina E, acizi grași și gliceride. A fost și este folosit de secole în medicina tradițională indiană pentru vindecarea afecțiunilor pielii.

Uleiul de neem usucă și grăbește vindecarea erupțiilor cutanate, a plăcilor roșii (eritematoase) și a cicatricilor pe piele, eliminând bacteriile și ciupercile. Fiind ușor absorbit de piele, regenerează epiderma și conferă elasticitate tenului, fără să lase urme grase. Calmează și hidratează pielea, reducând inflamațiile.

Uleiul de neem poate fi aplicat ca atare pe piele sau combinat cu alte uleiuri cosmetice sau uleiuri esențiale. Îl poți adăuga în produse cosmetice naturale preparate acasă sau cumpărate din comerț în concentrație de 5-20%.

Ai semne pe față sau pe corp provocate de acnee, iritații, zgârieturi? Foloseste unul din uleiurile naturale de mai sus, pentru a grăbi vindecarea lor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o