Sarcina și micile sale neplăceri

Hello-hello! Astăzi o să ieșim puțin din zona de beauty și o să vorbim despre sarcină și micile sale neplăceri. Cu siguranță, sarcina este o perioadă minunată din viața oricărei femei, perioadă ce oferă clipe frumoase. Din păcate există și femei care se simt rău mai ales la începutul acesteia sau  chiar pe tot parcursul sarcinii. Eu mă număr printre norocoase; la început am fost mult mai sensibilă (să spun așa), dar nu mi-a fost rău de-a binelea. Știam foarte ușor dacă un anumit fel de mâncare o să îmi pice bine sau nu, doar uitându-mă sau gândindu-mă la el.

Dureri de spate in sarcină

Dureri de spate in sarcină

Totul a decurs bine și frumos (și încă este așa, acum la 33 de săptămâni)  însă există (inevitabil) și unele neplăceri și multe alte chestii de care îmi este dor și îmi cam lipsesc. Prea mult nu mai durează nici perioada asta de neplăceri căci toate au un început și un sfârșit, nu?

Haideți să vedem ce “nu-mi convine” mie, în acest punct al sarcinii :)) . Cu siguranță multe dintre voi o să vă regăsiți aici! Aștept completări din partea voastră dacă există, în secțiunea de comentarii!

Vizite dese la toaletă noaptea! La începutul și spre sfârșitul sarcinii apare această așa-zisă problemă. Mie una nici nu mi se mai pare anormal, m-am obișnuit (de două ori pe noapte nu-i chiar așa rău :)) ). Doar că abia mă ridic și trec peste soț – eu dormind la perete. Chiar mă gândeam că ar trebui să îi propun să schimbăm locurile pentru o perioadă :)) .

Îmi este doooor de o baie fierbinte și lungăăă cu sare de baie!!! Pe parcursul primei sarcini, la fel ca și acum…am făcut doar dush! Nu e neapărat contraindicat să faci baie (să stai propriu zis în apă) călduță (nu fierbinte), însă eu am încercat de 2-3 ori și atunci și acum și prichindeii mei nu prea au agreat acest lucru. Când mă băgam cu totul în cadă începeau să se miște agitați și tare. Doar când mă ridicam se linișteau, așa că am renunțat! Aștept o bine meritată baie ca la carte, după ce nasc B-) .

Dureri de spate! Nu pot să stau prea mult în picioare sau să merg, nu pot să stau prea mult pe scaun. Nu pot sta foarte mult să spăl vasele din picioare. Când nu mai rezist îmi iau un scaun, la fel ca bunica, draga de ea! Dar ea are aproape 70 de ani… :)) .

Abia mă mai încalț sau mă aplec! Credeți că e ușor să ai  burta maree ?!  NU! Delooooc! :)

Îmi e dor de hainele mele, de mărimea mea! Nu îmi fac mari complexe privind greutatea deși am luat până acum 10-11 kilograme însă nu mai am cu ce să mă îmbrac. Haine de gravidă nu o să îmi mai cumpăr acum, nici nu mă gândesc! O să încerc să mă descurc cu cele două perechi de pantaloni speciali pentru gravide și bluzele (la capitolul ăsta stau mai bine)  pe care le am deja. Sper să revin repede la “silueta” mea de dinainte, la fel ca data trecută.

Oboseala! Cred că mi-a cam luat puiuțul cel mic toate resursele (deși iau și vitamine prenatale) . Nu mai fac treaba prin casă cu atâta spor ca înainte! Obosesc foarte repede- șterg praful, mă întind 5 minute în pat. Întind o tură de rufe, la fel, 5 minute pauză.

Burtica deformată în toate felurile posibile! :)) Din cauza conformației mici și al faptului că nu am fost niciodată cine știe ce grasă (undeva între 46-48 kg), atunci când bebe se mișcă și se întoarce prin burtică, arăt tare ciudat- cu burta pătrățoasă, triunghiulară cu câte un cot sau genunchi care “iese” din mine… :)

Cam acestea sunt micile neplăceri ale sarcinii (pentru mine) în momentul de față. Sunt curioasă ce completări aveți voi!

Doresc tuturor viitoarelor mămici o sarcină cât mai ușoară și frumoasă. Vă pup! Pe data viitoare!  :)

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o