Săpunuri naturale grecești cu ulei de măsline

Bună, dragile mele! :) Recent am revenit din concediu din Grecia și m-am gândit să vorbim puțin despre aceste săpunuri naturale grecești cu ulei de măsline. Am descoperit săpunurile grecești în urmă cu câțiva ani, cred că în al doilea nostru concediu în Grecia. Cele care ați fost măcar o dată în concediu într-o stațiune grecească, cu siguranță le cunoașteți. Sunt peste tot. Se găsesc la toate magazinele cu specific grecesc și magazinele cu suveniruri. Pe lângă săpunuri mai găsiți măsline și ulei de măsline, seturi pentru bucătărie inscripționate (formate din mănușă de bucătărie, prosop și suport pentru vase fierbinți), tot felul de dulcețuri, diverse sortimente de rahat, magneți de frigider și multe alte lucruri drăguțe!

Săpunuri naturale grecești
Săpunuri naturale grecești

Pentru unele persoane săpunurile solide pot părea demodate în ziua de astăzi, când pe piață există o varietate atât de mare de săpunuri lichide. Și eu folosesc săpun lichid însă îmi place să am în casă și săpunuri naturale, solide. De când le-am descoperit pe acestea, am dezvoltat o pasiune pentru ele. Îmi place că pe lângă uleiul de măsline, care stă la baza lor, acestea conțin și alte ingrediente naturale precum uleiuri esențiale, lavandă, mușețel, iasomie, aloe vera sau gălbenele care le fac frumos mirositoare și mai atractive.

Săpunuri naturale grecești

Dar, să nu uităm nici de beneficiile acestor săpunuri naturale. Protejarea și hidratarea pielii ar trebui să aibă prioritate în rutina noastră zilnică de îngrijire. De aceea este bine să folosim ingrediente naturale în compoziția produsele pentru îngrijirea corpului, în special a săpunurilor.

  • Săpunul natural nu dăunează pielii, deoarece nu conține substanțe
    nocive
  • Săpunurile naturale nu fac multă spumă, însă curăță pielea într-un mod eficient
  • Săpunurile naturale sunt obținute prin presare la rece. Presarea la rece este un proces lent care păstrează active proprietățile ingredientelor
  • Utilizarea săpunurilor naturale oferă pielii hidratare și finețe

Prețul unui săpun natural variază între 5 și 15 lei la noi, iar în Grecia, acestea au costat între 1,5 și 5 € / bucată. Nu mi se pare un preț extrem de ridicat pentru un produs calitativ și cu reale beneficii pentru sănătatea pielii noastre. Decât să folosim săpunurile comerciale care sunt produse industrial și conţin chimicale, mai bine dăm câtiva lei în plus, dar știm că ceea ce punem pe piele este natural.
Aceste săpunuri naturale se pot folosi atât pentru corp cât și pentru față.

Săpunuri naturale grecești

Săpunuri naturale grecești

Voi folosiți săpunuri naturale? Vă plac? Care este săpunul vostru preferat?
Sper că v-a plăcut această postare despre săpunuri.

Vă pup :* Pe data viitoare! :)

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o