Prima întâlnire cu fratele mai mic

Heei!! :)  Ce a fost greu a trecut- totul s-a desfășurat conform planului, totul în regulă. Îi mulțumim lui Dumnezeu (și medicilor care s-au ocupat de noi) că operația a decurs bine, recuperarea este ușoară și cel mai important lucru, bebele e sănătos. A fost destul de mare, 52 cm și 3380 gr. Suntem acasă de aproape două săptămâni și m-am gândit să vă povestesc cum a fost pentru David (2 ani și 9 luni)  prima întâlnire cu fratele mai mic. El știa de multă vreme (imediat după ce am aflat că sunt însărcinată) că mami are un bebe în burtică, a fost cu noi la ecografii, iar când burtica a crescut și a început să se vadă, l-am tot îndemnat să vorbească cu bebe, să îi facă dragă-dragă.

prima intalnire cu fratele mai mic

prima intalnire cu fratele mai mic- sursa foto

A înțeles încet-încet ce se petrece și undeva pe la 7 luni de sarcină își saluta și mângâia zilnic frățiorul. Până și la alegerea numelui ne-am consultat și cu el. Am crezut că nu e suficient de mare să priceapă, dar nu e deloc așa…a înțeles perfect, totul. Cu aproximativ două săptămâni înainte de marele eveniment, am început să îi spun că mai puțin și bebe o să vină afară  și că mami o să meargă la spital (ca să îl scoată domnul doctor din burtică pe bebe) și după câteva zile venim amândoi acasă, la el.

În dimineața cu pricina, am ales să nu vadă că plec…era oricum devreme când am plecat cu soțul și mătușa la spital și el încă dormea. A întrebat de mami când s-a trezit și i s-a răspuns că a plecat să îl aducă pe bebe acasă. A venit și în vizită la mine, a treia zi. Am coborât eu în hol să îl văd 5 minute. Îmi fusese așa dor de el, l-am strâns în brațe și l-am pupat. El era puțin retras, confuz. Mi-a povestit cum se jucase cu bunicul și era încântat ca a nins afară, semn că totul era ok pentru el; doar puțin dor de mami. De fiecare dată când vorbeam la telefon era vesel și se juca, lucru care mă facea să mă simt liniștită.

Timpul a trecut și a venit ziua în care plecam acasă.  Când am ajuns acasă David nu era, urma să se întoarcă de la bunici. Pe drum spre casă a aflat că mami a ajuns acasă cu frățiorul, care îl așteaptă și are o surpriză pentru el. Îi cumpărasem o mașinuță (cadou de la bebe) pe care am pus-o în landou lângă cel mic. Am lăsat bebele în landou pe pat cu mașinuța lângă el și când a ajuns David, m-am dus la ușă să îl întâmpin. M-a pupat și îmbrățișat, după care a urmat întrebarea : “Ce surpriză?” :)) Am intrat în cameră și i-am zis să se apropie să îl vadă pe frățior și surpriza. A fost foarte încântat atât de mașinuță cât și de noul membru al familiei. S-a pus pe pat lângă el, l-a pupat, l-a mângâiat. Îl iubește tare mult, toată ziua e “pe el” și l-ar pupa non-stop. De multe ori mă întreabă: “Pot să-l pup?!” când bebele doarme… :)

Mă bucur că l-a acceptat și nu e gelos, nu se simte dat la o parte. Încercăm din răsputeri să ne descurcăm cum putem mai bine, să nu spunem nimic din care reiese că din cauza lui bebe nu putem să ne jucăm cu el sau să facem diverse lucruri. Vom vedea pe viitor cum decurg lucrurile, când bebe mai crește, însă primul pas a fost făcut cu dreptul și este un lucru bun.

One comment

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o