Poftă de smoothie verde

Hello, dragilor!  În dimineața aceasta m-am trezit cu gândul la un smoothie verde! Am deschis repede frigiderul să văd cam care ar fi ingredientele disponibile. La început aveam în minte un smoothie doar din frunze/legume verzi. Când am observat fructele de kiwi pe care le cumpărase soțul în urmă cu vreo 2 zile (și care s-au mai copt puțin între timp), am știut că voi pune și kiwi. Nu am vrut să combin fructe cu legume, doar că trebuiau folosiți kiwi aceia și cromatic se potriveau perfect! Deci, da!! Smoothie verde din kiwi, frunze de baby spanac și jumătate de banană. Am adăugat banana pentru că băiatul cel mare și-a manifestat interesul de a bea și el. Și nu am dorit să îl descurajez din prima oferindu-i o băutură cu un gust de verde prea intens !

smoothie verde

Ingredientele au fost alese, așadar haideți să trecem la treabă! Treaba o face de fapt robotul de bucătărie/ blenderul, nu noi. Eu folosesc un blender de mână care își face datoria foarte bine, de ani de zile. Am curățat kiwi, banana și am spălat bine frunzele de spanac. Am pus în bolul de la blender 100 ml de apă plată și am adăugat prima dată frunzele. După ce m-am asigurat că acestea au fost mărunțite bine de tot, am continuat cu fructele, după care am mai pornit blenderul o dată. Am turnat băutura obținută într-un pahar și la sfârșit de tot am pus 2 lingurite de seminte de in măcinate.

smoothie verde

Semințele de in ajută digestia și sunt bogate în fibre, acizi grași Omega 3 și Omega 6. Acestea mai conțin și fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu.

Părerea noastră despre acest smoothie

Rezultatul final a fost unul peste așteptări, pe gustul tuturor! A ieșit un smoothie sănătos, hrănitor (4 ore după ce l-am băut nu mi-a fost foame), de o culoare superbă și cu gust foarte plăcut! Cu siguranță vom încerca multe alte combinații, texturi și culori.

Această porție de sănătate curată sper să vă deschidă și vouă apetitul pentru a testa smoothie-uri în orice combinație preferată de voi! Să ne auzim cu bine și data viitoare! Pupici!

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o