Păr drept, ondulat sau în valuri? Află cum să alegi aparatele de coafat ideale!

Sunt zile în care vrei să ai părul perfect drept. Sunt zile în care vrei să îți asortezi ținuta elegantă cu bucle lejere și zile în care vrei să ai o coafură spectaculoasă. Iar, pentru asta, de cele mai multe ori, nu ești dispusă să pierzi prea mult timp sau să cheltuiești prea mulți bani la salon.

Din fericire, aparatele de coafat profesionale ne fac viața mult mai ușoară. Îți poti întinde părul, îl poți ondula sau crepona rapid, fără bătăi de cap.

Majoritatea domnișoarelor și doamnelor care doresc să își îndrepte părul apelează la mult-renumita placă de păr. Mai puțin cunoscută este peria electrică pentru îndreptat părul – cel mai nou, simplu și rapid mod de a-ți îndrepta părul.

Par drept, ondulat sau in valuri

Par drept, ondulat sau in valuri

Urmărește videoclipul de mai jos pentru a vedea cum funcționează:

 

Există și plăci de păr pentru creponat părul sau plăci pentru obținerea efectului de “păr în valuri”.

Părul creponat a făcut furori în anii ’80 și a avut o ușoară revenire în 2008 și 2011. Valurile sunt și ele specifice coafurilor retro. Anul acesta a revenit acest stil, așa că ia în considerare achiziționarea unei plăci pentru păr în valuri.

creponare păr

creponare păr

Fie că vrei bucle mici și strânse sau bucle mari, lejere și mătăsoase, ondulatorul de păr este cel mai la îndemână  instrument pentru a le obține.

Ondulatoarele de păr sunt de mai multe tipuri, dimensiuni și forme. În magazinele fizice și online, veți găsi o gamă variată de ondulatoare conice, cilindrice, automate, ondulatoare cu perie netedă, spiralată, cu clește sau fără.

Uită de ondulatorul vechi al mamei fabricat din metal. Cilindrii ondulatoarelor de păr profesionale au un înveliș din ceramică, din porțelan ceramic, turmalină sau din titaniu, pentru a rezista la temperaturi înalte și pentru a nu arde firele de păr.

Alege un ondulator de păr cu cel puțin 2-3 trepte de temperatură. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât părul va fi mai ușor de coafat, dar și de ars! Ondulatoarele de păr de ultimă generație au integrate ecrane LCD care oferă posibilitatea de a controla temperatura, timpul și direcția buclelor.

Ondulatoarele conice, fără clește, elimină valurile inestetice pe păr. Sunt ideale pentru buclele lejere, în stilul celebrei actrițe Carry Bradshaw.

Ondulatoarele cilindrice, cu cleșe, sunt ideale pentru bucle strânse și rezistente.

Dacă îți dorești bucle mai largi, alege un ondulator de păr cu un diametru de peste 25 mm. Dacă îți doresti bucle mai mici, clasice, alege un ondulator cu diametrul sub 25 mm.

Pentru realizarea părului creț ondulatorul de 13 mm este ideal. Cel mai subțire ondulator de pe piață este cel de 9 mm, folosit în realizarea cu adevărat a efectului de păr afro.

Ondulator de par

Ondulator de par

Cu ondulatoarele automate economisești timp și energie! Dacă ești mereu pe fugă sau nu ai răbdare să-ți coafezi părul, ondulatorul automat este perfect pentru tine. Cilindrul se rotește automat, buclele formându-se astfel în câteva secunde. Ondulatoarele automate profesionale trimit o alertă sonoră când bucla trebuie eliberată și permit selectarea mai multor direcții de ondulare.

ondulator profesional par

ondulator profesional par

Dacă ești o fană a coafurilor retro ale anilor ’70-’80, încearcă un ondulator în valuri.  Mărimea valurilor depinde de diametrul cilindrilor.

Vezi in videoclipul de mai jos cum funcționează un ondulator în valuri:

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o