Delicii într-o zi ploioasă. Clătite cu cremă de migdale

Pentru că e urât afară și pentru că am tigaie nouă care trebuia testată, astăzi am făcut clătite. Nimic special până aici. Rețeta de clătite e una oarecare, simplă și ușoară. Orice gospodină are o rețetă de bază pe care o folosește atunci când face clătite.

clatite cu crema de migdale

clatite cu crema de migdale

Eu am folosit următoarele:

  • 2 ouă
  • 300 grame făină
  • 200 ml lapte
  • 150-200 ml apă minerală sau plată, completare la lapte
  • un vârf de cuțit praf de sare și o linguriță de zahăr
  • o ceșcuță de ulei pentru prăjit ( dacă e nevoie! la mine nu a mai fost, tigaia își face treaba fără niciun fel de probleme)
crema de migdale-reteta greceasca

crema de migdale-reteta greceasca

Într-un bol mare de sticlă, am amestecat toate ingredientele folosind mixerul pentru că merge mai repede și  nu se formează cocoloașe apoi m-am pus pe copt clătitele. La prima am uns tava cu ulei, dar apoi nu a mai fost nevoie și totul a mers foarte repede. Ca să le întorc, am folosit o spatulă de silicon care îmi place foarte mult și pe care o folosesc aproape la orice, de când am primit-o cadou de la Tupperware.

Și acum, că am terminat tot aluatul din bol, urmează partea cea mai delicioasă; umplerea. Aici e surpriza și deliciul acestor clătite. Am folosit pentru a le umple, cremă de migdale- produs traditional grecesc, recent adus de la el de acasă, din Grecia. Borcănelul a costat 4,80 euro, are 190 gr, are un gust foarte intens și destul de dulce . Se poate servi și pe pâine la micul dejun, e la fel de bun.

La noi nu am văzut așa ceva prin magazine(ce-i drept nici nu am căutat) dar în Grecia am nimerit într-un magazin cu produse tradiționale grecești și minunăția asta nu a trecut neobservată. Mai exista și varianta cu fistic.

Clătitele au fost un succes, gustarea perfectă pentru o zi urâtă și ploioasă ca aceasta și nu numai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...