Cum am scos guma de mestecat din părul copilului

Bună, dragile mele! Astăzi o să vă povestesc cum am scos guma de mestecat din părul copilului de 4 anișori și mai ales o să vă explic și vouă cum a ajuns ea, gumă de mestecat, în păr Dom’le! :)) Cu siguranță acelea dintre voi care aveți copilași, știți că părinții și în special mămicile, nu se plictisesc niciodată cu cei mici pentru că tot timpul apare ceva, găsesc cei mici câte un lucru interesant de făcut sau de spus!

Pâi, haideți să vedeți cum s-a întâmplat! Era în jur de ora 21 când am terminat de servit cina, copiii au plecat din bucătărie iar eu am rămas să adun masa, să spăl vase, etc-etc (cunoașteți și voi treburile de prin bucătărie! ). Îi auzeam că se joacă în cameră și totul era în regulă. La scurt timp, vine băiatul cel mare (David) la mine să mă roage să le dau la fiecare câte o gumă de mestecat. Scot din dulap borcănelul cu gume, îi dau 2 gumițe și pleacă. Eu îmi văd în continuare de treabă, ei de joacă. După vreo jumătate de oră merg până la ei în inspecție și ghiciți ce?! Observ că piticul (Paul) , își întinsese niște gumă pe frunte, intenționat. Îl curăț de gumă, îi spun să nu mai scoată gumă din gură și mai ales să nu și-o pună pe față pentru că s-ar putea să îi ajungă în sprâncene sau perciuni și să ne chinuim să o dăm jos, apoi plec iar în bucătărie. Se mai joacă ei cât se mai joacă și la un moment dat, David vine la mine să povestim despre desene si jocuri :) . Stă el și îmi tot povestește despre pokemoni și alte-cele, la care eu îl întreb ce face Paul. El îmi spune că Paul stă ascuns. Pe moment nu mi-a trecut prin minte că ar fi făcut vreo trăsnaie, mă gândeam că s-a ascuns și așteaptă să vină cineva să îl găsească (pentru că obișnuiește să facă asta destul de des). Buuun! Continuăm noi să povestim despre ale noaste, când îl văd pe Paul pe hol în fața oglinzii, nu prea fericit! Merg la el și ce mi-e dat să văd?! :)) Că s-a întâmplat fix ce i-am spus! Avea plin de gumă de mestecat în perciuni, pe ambele părți! :)) Ce să mai și zici în astfel de situații? Deși inițial mi-a venit să mă iau cu mâinile de cap, în același timp mi se părea amuzant și cel mai mult îmi era drag de el, că era supărat și încerca de zor să scape de gumă iar când am mers lângă el și am întrebat ce a făcut, m-a îmbrățișat și a început să plângă puțin. Atunci am încercat să îl liniștesc spunându-i că s-a întâmplat exact cum i-am spus eu că avea să se întâmple (el mi-a spus atunci că îi pare rău că a făcut-o) și că nu mai putem schimba nimic, acum trebuie găsită soluția pentru a rezolva problema, iar pe viitor să își amintească de această întâmplare și să se gândească mai bine înainte de a face un lucru.

Soțul meu, fiind la calculator în momentul acela, a apelat repede la domnul Google, prietenul lui cel mai bun (pe care mi-l recomandă și mie tot timpul când îi spun că nu știu ceva :P ) și a găsit mai multe metode pentru îndepărtarea gumei de mestecat din păr, printre care: cub de gheață, spirt, pastă de dinți sau ulei de măsline. Cubul de gheață nu a fost agreat de Paul la început pentru că este prea rece :)) dar am pus totuși puțină gheață să vedem care este efectul. Guma se întărește, nu mai este lipicioasă însă nu o poți da jos, doar dacă tragi tare cu tot cu părul lipit acolo, și sincer nu am vrut să facem asta. Spirtul și pasta de dinți nu au avut niciun efect, deci ne-a rămas să încercăm uleiul de măsline.

guma de mestecat din părul copilului
gumă de mestecat prinsă în părul copilului

Am pus ulei de măsline pe o dischetă și am îmbibat bine de tot părul și guma, apoi am încercat să pieptănăm ușor cu o periuță de dinți. La fel ca în cazul cubului de gheață, și în urma aplicării uleiului, guma a devenit nelipicioasă și mai mult de atât a început să se destrame. Am repetat operațiunea de câteva ori bune, până când am scăpat complet de guma de mestecat din părul copilului și am recăpătat fericirea lui :)) .

Eu sper că a învățat și el ceva din toată peripeția asta și pe viitor nu o să mai scoată guma din gură pentru a și-o întinde pe față, însă rămâne de văzut, ha-ha! Oricum, seara noastră a fost interesantă și distractivă și important este că s-a încheiat cu bine și fără păr tăiat.

Dacă pățiți la fel cu piticii voștri, nu vă îngrijorați prea tare, fiți calme pentru că se scoate destul de ușor. Dacă ați avut deja experiențe asemănătoare cu gumă de mestecat în păr, aștept să îmi scrieți în comentarii întâmplările voastre, să ne distrăm împreună!

Vă pup cu drag, Iasmy! :) :*

One comment

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o