Ciocolată de casă cu stafide, rețetă simplă

Bună, dragile mele! Ce mai faceți voi? Sper că sunteți bine, sănătoase! Eu astăzi m-am gândit să vă îndulcesc puțin cu o ciocolată de casă cu stafide. După cum v-ați dat deja seama, este vorba despre varianta albă a ciocolatei de casă, preferata băieților mei :) . În perioada aceasta de izolare la domiciliu am avut de satisfăcut multe pofte ale celor mici și nu numai ;)) Vreau să vă spun că, în tot acest timp m-am specializat în prepararea pâinii de casă și a aluatului pentru pizza, am încercat rețete noi, dar ne-am amintit și de unele rețete pe care nu le-am mai încercat de multă vreme, cum ar fi ciocolata de casă pe care o să v-o prezint în rândurile ce urmează.

Rețeta pentru această ciocolată de casă este una simplă, este din caietul cu rețete al mamei mele și îmi amintesc cu drag de zilele în care pregăteam împreună ciocolata. Apoi, după ce m-am măritat și mutat de la mama, o sunam de fiecare dată și ea stătea cu mine la telefon ajutându-mă cu sfaturi, până când terminam de urmat toți pașii rețetei. Astăzi…iau caietul rămas de la ea (în care a scris de mână toate rețetele), îl strâng puțin la piept oftând de dor, după care mă apuc de treabă.

ciocolată de casă

Haideți să începem, deci! Primul pas, lista de ingrediente:

  • 150 ml apă
  • 400 gr zahăr
  • 150 gr unt
  • puțină esență de vanilie (opțional)
  • 1 pachet de 250 gr lapte praf
  • 1 ceașcă cu stafide ( nuci, alune, fistic sau ce vă place vouă mai mult pentru a pune în ciocolată la sfârșit)

Începem prin a pune pe aragaz la foc potrivit, o oală cu 150 ml apă peste care adăugăm zahărul. Amestecăm pentru a topi zahărul iar când începe să fiarbă continuăm să amestecăm ușor și fierbem siropul timp de 10-15 minute până când acesta devine mai gros și lipicios. Următorul pas este să adăugăm untul și să îl incorporăm bine în sirop, până când untul se topește complet. Când untul s-a topit putem să oprim focul și să dăm oala la o parte. Adăugăm esența de vanilie, stafidele (sau fiecare ce preferă), laptele praf și amestecăm energic cu un tel până când compoziția noastră devine omogenă. Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsăm să ajungă la temperatura camerei iar după aceea punem ciocolata la frigider pentru 1-2 ore, pentru a o ajuta să se întărească mai bine.

După ce a stat la frigider cel puțin 1-2 ore, tăiem ciocolata cubulețe mici sau batoane mai lungi șiiiiii gata, o putem servi! Poftă bună! <3

P.S: Dacă vă place, puteți adăuga și cacao pentru a obține o ciocolată de casă neagră. În cazul în care optați pentru această variantă, vă sfătuiesc să amestecați laptele praf cu cacao și să le adăugați deodată în siropul obținut din apă, zahăr și unt.

Aștept să îmi scrieți în comentarii dacă ați încercat rețeta și cum vi s-a părut! Vă pup cu drag și vă aștept și data viitoare! :)

Leave a Reply

~X( ~:> o=> o-> o-+ m/ b-( ^:)^ ^#(^ [-X [-O< [-( X_X X( O:) L- I-| B-) @};- @-) >:P >:D< >:/ >:) >-) =P~ =D> =; =:) =)) =(( <:-P <):) ;;) ;)) ;) :| :wink: :twisted: :roll: :oops: :o3 :o) :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :coffee: :bz :blushing: :arrow: :ar! :^o :X :P :D/ :D :@) :?: :? :> :-| :-x :-w :-t :-ss :-q :-o :-j :-h :-c :-bd :-S :-P :-O :-L :-D :-B :-@ :-?? :-? :-< :-/ :-)) :-) :-( :-& :-$ :- :* :)] :)>- :)) :) :(|) :(( :( :!: :!! 8-} 8-| 8-X 8-O 8-> 8) 3:-O /:) **== (~~) (:| (*) (%) %-( %%- $-) #:-S #-o